DentMetro Ağız ve Diş Sağlığı Polikinliği Olarak Hizmetinizdeyiz...
Son dönemlerde sıklıkla uygulanan implant tedavisi’ni kısaca anlatmak gerekirse; dokularla biyouyumlu, diş kökünü taklit eden titanyum yapıların çene kemiğine yerleştirilmesidir. Diş eksikliği nedeniyle gerek estetik, gerekse fonksiyon kaybı yaşayan hastaların öncelikli tercihi olan vidalı dişler, titanyum denilen doku dostu bir materyalden üretilmektedir.
Son yıllarda da büyük önem kazanan endodontik bilhassa da kök kanalı tedavileri kapsamında gerçekleştirilmekte olan bir ana bilim dalı olarak bilinir. endodontik tedavi yöntemleri arasında da en yaygın olarak bilinen genellik ile aklımıza gelen ilk olarak kanal tedavisi olmaktadır. Tedavi işlemleri arasında da en çok korkulan tedavi genellik ile bu kanal tedavisidir.
Dişleri beyazlatmak amacıyla, beyazlatıcı diş macunlarından, lazer teknolojisine kadar bir çok yöntem bulunmaktadır. En iyi beyazlatma, peroksit'li maddelerin uygulanmasıyla gerçekleşmekte ve uygulama, kesinlikle bir Diş hekimi tarafından veya onun kontrolü altında yapılmalıdır. Karbamid Peroksit veya Hidrojen Peroksit kullanılarak yapılan işleme Bleaching (Diş Beyazlatma) adı verilmektedir.
Ortodonti, ortho (düzgün) ve dontos (diş) kelimelerinin birleşiminden oluşan Yunanca bir kelimedir. Kelimenin anlamından da anlaşılacağı üzere ortodonti; çene ile ilişkisi doğru olmayan ve/veya çapraşık dişlerin düzeltilmesidir. Çocuk ya da yetişkin olsun her birey düzgün dişlere sahip olmak ister. Gülümseme sırasında oluşacak estetik görüntünün yanı sıra eklem bozukluklarının giderilmesi de önemlidir.
Günümüzde gelişen teknolojik yapılar ile ağız ve çene bölgesinde oluşturulan cerrahi sistemler ile bu bölgeler için başlıca belli kusur ve sorunları cerrahi işlem süreçleri ile çözmek mümkün olmaktadır. Pek çok teknolojik gelişme ağız ve çene bölgesindeki insan sağlığı için sunulan ve bu işlemler ile beraberinde de pek çok insan bu bölgeler için cerrahi işlemlerden yararlanmaktadır.
Pedodonti (çocuk diş hekimliği) 0-16 yaş arasındaki çocukların ağız ve diş sağlığıyla ilgilenen diş hekimliği alanıdır. Ağız ve Diş tedavasinde çocukların tedavi süreci yetişkinlere göre farklı işler bu süreçte Uzman olarak kişilere Pedodontist denir. Pedodontist bu yaş aralığındaki çocuklara davranış ve yönlendirme yaparak, çocukların ağız ve diş gelişimlerine uygun tedaviyi uygulama konusunda eğitim almışlardır.
Çene kasları ve çene eklem kısmına ilişkin olan pek çok hastalıklar ve bunlar için alınan tedavi süreçleri diş hekimliğinin bir dalı olarak bilinir. Çene eklemi alt ve üst çene bölgesinin birleştiği yerlerdir. Bu kompleks yapı çene kaslarının kasılarak gevşemesi ve fonksiyonel olarak bir şekilde çene ekleminin işlevini hareketli bölümlerinin hareketini sağlar. Bilhassa bir bakıma stres ve bunu gibi beraberinde de gelen diş gıcırdatma ve kötü duruş bozukluğu görülen çenelerde kaslar zayıf düşürmektedir.
İnsanlar iletişim süreçleri de dâhil olmak üzere çeşitli anlamda birbiri ile ikili ilişkiler içerisinde geçtiğinde dişlerimiz bizi en çok öne çıkan bölgemizdendir. İnsanlar için konuşma işlevlerinin de bu anlamda büyük önem arz ettiği ve dişlerin gerek şekli gerek ise yapısı da bizlerin iletişim anlamında karşıdaki kişi için olumlu ve olumsuz izler bırakma anlamında büyük bir rol oynar. Zirkonyum diş sistemi yaklaşık olarak 17 yüz yıl ortalarında keşfedilmiş olan ve bu anlamda da bu Zirkonyum metali kullanılarak elde edilen bir yöntem olmaktadır. Zirkonyum metali ileri derece beyaz renkler içeren ve ışığı kendine absorbe eden, korozyona karşı son derece dirençli ve kırılmalara da dayanıklı olan bir metal konumundadır.
Günümüzde diş sağlığı açısından gelişen teknik ve tedavi yöntemleri arasında en çok kullanılan işlemlerden biri olan dolgu diş sağlığı için büyük önem arz eden bir tedavi yöntemi olmaktadır. Diş sağlığı açısından dolgu gerekip gerekmediği konuları ele alınacak olunur ise diş hekimlerinin dişlerde görülen çürüğün var olup olmadığını anlamak için birkaç yöntem kullanılmaktadır. Dişlerde gözlenerek hepsi olmasa bile dişlerde bazı renk değişmeler çürüme belirtileri olarak saptanabilir durumlar arasında yer almaktadır.
Botoks, tıpta ve diş hekimliğinde kaslara giden sinirsel iletimi belirli bir süre bloke eden, tedavi ya da estetik düzeltmeler için kullanılan bakteriyel kökenli bir toksindir. Halk arasındaki genel inanışın aksine yılan ya da böcek zehiri değildir. Clostridium Botulinum adlı bakteriden sentezlenen bir toksindir. Tıpta ilk olarak şaşılığın tedavisinde kullanılmıştır. Tedavi sırasında göz çevresindeki kırışıklıkların azaldığının fark edilmesiyle kozmetik alanındaki kullanımı başlamıştır.